Круглий стіл з нагоди чергової річниці Загальної декларації прав людини та Міжнародних пактів про політичні і громадянські права та про економічні, соціальні і культурні права

 

13 грудня 2017 р. з учнями 10-11 класів Миколаївської І-ІІІ ступенів загальноосвітньої школи № 12 Миколаївської міської ради Миколаївської області був проведений Круглий стіл з нагоди чергової річниці Загальної декларації прав людини та Міжнародних пактів про політичні і громадянські права та про економічні, соціальні і культурні права, на якому з доповідями виступили професор кафедри гуманітарних наук філологічного факультету Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського доктор юридичних наук професор Кириченко Олександр Анатолійович, доцент кафедри цивільного та кримінального права і процесу юридичного факультету Чорноморського національного університету імені Петра Могили кандидат юридичних наук доцент Тунтула Олександра Сергіївна та за скайп-зв’язком доцент кафедри кримінального права і процесу Навчально-наукового Юридичного інституту Національного авіаційного університету (м. Київ), кандидат юридичних наук Ланцедова Юлія Олександрівна.

У процесі Круглого столу окрему увагу приділено новітній доктрині послідовності реалізації конкурентного правового статусу різних видів соціосуб’єктів та іншим пов’язаним з цим положенням новітньої доктрини правового статусу соціосуб’єктів. Розглянуто можливості приборкання позанормативної поведінки та роль у досягненні цієї мети прямого і делегованого державного примусу. Викладено основні положення новітньої доктрини професійності, збалансованості і достатності повноважень антиделіктологів та інших суб’єктів владних повноважень. Розкрито сутність базисного конституційного обов’язку держави та інших тісно пов’язаних із забезпеченням даного обов’язку положень новітньої доктрини правового статусу соціосуб’єктів.

Старший викладач кафедри гуманітарних наук кандидат педагогічних наук Гінкевич Оксана Валентинівна розкрила основні особливості вступної компанії 2018 р. на спеціальності філологічного факультету Миколаївського національного університету імені В. О. Сухомлинського.